Jeannette & Jan

Jeannette en Jan samen

Na pogingen op verscheidene datingsites werd Jeannette (72) door de matchmakers van PartnerSelect binnen twee weken voorgesteld aan Jan (75). Niet haar type, dacht ze. Toch sprak ze met hem af. De tweede date zwommen ze al samen op de camping.

Het voelde snel vertrouwd. Er waren zelfs vlinders. Hoe je op deze leeftijd nog iemand kunt tegenkomen waarmee het zó goed klikt, vinden ze een wonder.

Hoe hebben zij de matching ervaren? En wat is volgens hen het geheim van een succesvolle match? Ze vertellen het in hun ontroerende succesverhaal.

Heb ik je vandaag al verteld dat ik van je hou?

Matchrapport Jeannette & Jan

Nog één poging om een maatje te vinden

Geen leeg huis, ervaringen delen, kletsen en leuke dingen samen doen. Dat was wat Jeannette zo miste. Ze had best wat relaties achter de rug, maar kon zich – met haar hond als trouwe metgezel – alléén goed redden. Toch miste ze een lieve partner. ‘Ik probeer het nog één keer’, dacht ze.
– “Ik ben de leste maar ook de beste,” zou Jan later zeggen.
Ook hij miste een maatje. Jan is 46 jaar gelukkig getrouwd geweest. Nadat zijn vrouw overleed, was hij 5 jaar alleen.

Serieuze matchmaking na treurige datingsites

 

Slagingspercentage maakt mij niet uit, het gaat om hoe jullie met mensen omgaan.

Van datingsites werd Jeannette droevig gestemd. Ze kreeg zelfs reacties van getrouwde vijftigers. Daar had ze geen zin meer in.
Jan herkent het gevoel. Hij keek een paar keer op de datingsite van Facebook, maar al gauw kwam hij vrouwen tegen die hem om veel geld vroegen. Daar trapte hij niet in.

Matchmaking sprak hen aan, maar ze zagen op tegen de kosten. Best een kluif, vindt Jeannette. “Maar dan weet je ook zeker dat iedereen die zich inschrijft serieus is.”

Door de manier van werken, eerlijkheid en duidelijkheid, sprong PartnerSelect eruit. “Het slagingspercentage maakt mij niet uit,” legt Jeannette uit. “Het gaat om hoe jullie met mensen omgaan.” Ze belde voor informatie en kreeg er meer en meer vertrouwen in. Consulente Ankie kwam bij haar thuis voor het intakegesprek. “Dat was ontzettend leuk!”

Een rebels voorstel voor hem

Gedurende een half jaar kreeg Jan voorstellen die het toch niet helemaal waren. Maar Jeannette’s voorstel beviel hem wel. Hij las dat ze langere relaties had gehad. En dat ze ook een christelijke achtergrond had. Dat laatste gaf een gevoel van eenzelfde basis. Wat hem misschien nog wel het meeste aantrok, was dat er stond dat ze ‘een beetje rebels’ was. “Ik dacht, ik tem haar wel,” lacht hij.

Ik dacht, ik tem haar wel.

Geen match made in heaven voor haar – dacht ze

Twee weken na Jeannette’ s intakegesprek, kreeg ze al een voorstel. “Ik dacht, hoe kan dat nou? Dat is wel heel snel!”

Op de foto zag ze een aardige man, maar verder deed het haar weinig. “Niet mijn type, dacht ik,” zegt ze nu lachend.
Wel herkende ze raakvlakken in zijn profiel: een mensenmens, ondernemend, dezelfde achtergrond. Maar geen match made in heaven – dacht ze. Omdat het haar eerste voorstel was, wilde ze het volgende afwachten. Maar na drie keer lezen en kijken was ze toch te nieuwsgierig. Wie was de man achter dit profiel?

Maar wat een lekkere stem!

Ze belden elkaar op en zaten meteen 1,5 uur te kletsen. Jeannette moest enorm aan zijn dialect wennen. ‘Wat een lekkere stem’, dacht ze tegelijkertijd. Het is dan ook niet gek dat Jan in een koor zingt. Net als zij. Weer een verbindingspunt.

Verliefd!

Jeannette Jan Hond

‘Oh jee. Nee hij is toch echt niet mijn type.’ Dat was Jeannettes eerste reactie toen Jan voor haar stond. Maar toen ze gingen zitten raakten ze ‘aan de klets’. Het klikte. Vanaf die allereerste ontmoeting voelde ze zich thuis bij hem. Dat hij meteen dol was op de hond, was een dik pluspunt. (“Anders was het voor mij direct uit hoor!”)

Jan was niet meteen na de eerste ontmoeting smoorverliefd – “want je moet toch aan elkaar wennen” – maar wel snel daarna. “Echt verliefde kriebels in de buik.” Bij Jeannette ging het wat langzamer. Nadat ze steeds meer samen deden, en na eindeloze gesprekken, werd ook zij toch echt verliefd.

Één groot nadeel

“Maar ik had één groot nadeel,” zegt Jan ernstig. “Ik rookte.” En dat stond niet in zijn profiel. ‘Als ik dat geweten had…’ reageerde Jeannette. – ‘Dan stop ik met dat gepaf, was Jans stellige reactie. En tot op de dag van vandaag heeft hij geen sigaret meer aangeraakt. Als dat geen echte liefde is…

Zwemmen tijdens de tweede date

caravan

Voor de tweede date nodigde Jeannette hem uit bij haar caravan op de camping. Als je wil zwemmen, moet je je zwembroek meenemen , schreef ze hem. En dat deed hij. “Hij ging meteen met mij het water in. Had ik niet eerder meegemaakt.” Hij bleef het hele weekend.

Voor Jan was het duidelijk: Jeannette was zijn liefde.
Het was vreemd vertrouwd, appte Jeannette hem na afloop. En daar was hij het roerend mee eens.
Jan kan zich het gevoel nog goed herinneren; “Ik vond het zo vreemd. Dat er, na een jaar of 4 alleen te zijn geweest, ineens weer iemand is in je leven. Het was boven mijn verwachting.”
Op deze leeftijd nog iemand tegen kunnen komen waarmee het zó goed klikt; heel bijzonder, vinden ze.

Veiligheid en respect

 

Lekker knuffelen en tegen elkaar aan liggen; dat veilige gevoel vind ik zo heerlijk.

Vanaf toen belden ze elkaar iedere avond. De dag bespreken. Soms was er wel eens twijfel of het niet te snel ging. Maar het werd steeds meer vertrouwd en steeds minder vreemd.

Jeannette voelt dat deze relatie anders is dan eerdere. “In vorige relaties moest ik me vaak inhouden. Maar nu kan ik helemaal mezelf zijn zonder daarop te worden afgerekend. Alles gaat vanzelf. Dat vind ik een wonder.”

Zich veilig voelen bij elkaar en respect hebben voor elkaar. Het zijn kernwoorden van hun relatie. En essentieel voor elke goede relatie, stellen ze.
” Lekker knuffelen en tegen elkaar aan liggen; dat veilige gevoel vind ik zo heerlijk van Jan.”

Samen sterker door heftige gebeurtenissen

Ze zijn nog geen jaar samen, maar hebben al veel meegemaakt. Zo waren ze op weg naar een vriendin in Frankrijk toen er in de file een vrachtwagen achterop hun caravan botste. Die was total loss. Gelukkig kwamen ze zelf met de schrik vrij. “Het is belangrijk hoe je dan samen reageert,” zegt Jeannette. “We hebben alles goed samen afgehandeld.”

Ik ben heel blij dat Jeannette er was in die zware periode.

De klap die erachteraan kwam was nog heviger. In twee maanden tijd verloor Jan een zoon aan kanker. Het was een zware periode. “Ik ben heel blij dat Jeannette er toen was,” zegt hij. “Zij gaf mij heel veel steun.”

Altijd naar elkaar luisteren

 

We zijn het niet over alles eens, maar luisteren altijd naar elkaar.

Het zijn gebeurtenissen die hun band hebben versterkt. Ze kunnen goed met elkaar praten. Samen filosoferen. Over de dood en de zin van het leven. Ze zijn het niet over alles eens, maar ze luisteren altijd naar elkaar.
“Dat vind ik zo ontzettend leuk en fijn om te kunnen doen,” zegt Jeannette. “Dat de ander niet zegt: ‘Goh denk jij er zó over? Wat belachelijk.’” Communicatie en luisteren is bij hen heel belangrijk. “Ik denk dat je aan de communicatie met elkaar al kunt merken of het goed zit of niet.”

Totaal andere achtergrond

Ze hebben een totaal andere achtergrond. Jan restaureert landbouwtrekkers. Kort na hun ontmoeting zat Jeannette al voor het eerst op een tractor. Ze komt in heel andere omgevingen dan ze kent. En hij andersom ook. Ze hebben belangstelling voor elkaars verleden.
“Die andere achtergrond verruimt je wereld,” vinden ze. “Het verrijkt je.”

Waarom het past

Jeannette Jan

Jeannette ziet te veel fijne dingen in Jan om op te noemen. “Zijn humor, spontaniteit en openheid. En de manier waarop hij met mij omgaat. Hij heeft zoveel leuke dingen!”
“We hebben dezelfde humor,” zegt Jan.

Spontaniteit is ook iets wat hen bindt. Zij komt kijken bij een uitvoering van zijn mannenkoor. Hij neemt haar spontaan mee naar het uiterste puntje van Nederland – waar haar familie oorspronkelijk vandaan komt. “Kom we gaan er naartoe. Hond mee. Restaurantje. Zo leuk!” vindt Jeannette. “In mijn eentje doe ik dat niet.”

Het zit ‘m in de kleine dingen. Samen koffie drinken, televisie kijken, glaasje wijn, potje rummikub, boodschappen doen… Én kleren kopen. “Als ik een nieuwe broek moest hebben, miste ik een vrouw,” zegt Jan met een lach. “Kleding kocht ik dus niet. Nu zegt zij: ‘dit moet je hebben, dat moet je hebben’.” – “Zelfs naar een lingeriewinkel gaat ‘ie mee!” lacht Jeannette.

Zelfs naar een lingeriewinkel gaat ‘ie mee!

Ze genieten van het samenzijn. ‘s Ochtends hebben ze geen haast en liggen ze zo weer een uur te kletsen. ‘Heb ik je al verteld dat ik van je hou?’, zegt Jan dan. ‘Nee, vandaag nog niet.’

Samen naar de Noordkaap

Noordkaap

Alle weekenden zijn ze bij elkaar. Voorlopig denken ze niet aan samenwonen. Nu is het leuk hoe het is. “Dan denk ik, hij komt weer. Daar kan ik me echt op verheugen,” zegt Jeannette. “Dat is toch anders dan dat je elkaar elke dag ziet.

Ze gaan veel samen op vakantie. Met haar caravan in de buurt, maar ook verder weg. Zo gaat de volgende reis naar de Noordkaap. Met de boot langs de Noorse fjorden naar boven en terug via Zweden. En zo zijn er nog veel meer plannen.

Tips voor mensen die op zoek zijn naar de liefde

“Je moet er: A. voor open staan en B. je eisen niet torenhoog hebben,” vindt Jeanette. “Als je een eerste ontmoeting al niet aangaat, dan wordt het sowieso niks.”

Ze denken dat mensen van hun leeftijd niet meer zo’n hoge eisen stellen. “Geluk en gezondheid, dat is het wel.” Met een verliefdheid hadden ze geen rekening meer gehouden. Misschien is dat wel het geheim van succesvolle matchmaking: je vraagt weinig en je krijgt alles.

Jeannette wil vooral meegeven dat je je open moet stellen. Het moet proberen. “Dat leuke koppie waar je op valt is echt een valkuil. Want de mens erachter ken je niet.” Het idee van de prins op het witte paard werkt gewoon niet, stelt ze.

Dat leuke koppie waar je op valt is echt een valkuil
– de mens erachter ken je niet.

Tenslotte benadrukken ze het belang van duidelijkheid in de communicatie. Naar de matchmaker, maar ook naar elkaar. Alleen dan werkt het.

En dat het tussen hen werkt, is wel duidelijk.
“We hebben elkander inmiddels intens lief,” sluit Jan af. “Het moet groeien met een nieuwe partner en we hopen nog veel ‘bloei’tijd te krijgen .
We zijn zoveel van elkaar gaan houden. Het is prachtig.”

Je eigen succesverhaal?

Ben jij geïnspireerd door Jeannette en Jan en wil jij ook (weer) samen met iemand kunnen lachen, genieten en opbloeien? Doe de slagingskanstest en kijk wat PartnerSelect voor jou kan betekenen. Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen. We helpen je graag jouw liefde te vinden.

Word jij ons nieuwe succesverhaal?

Jan Jeannette molen

Door: Annabel Molleman

logo datingbureau PartnerSelect relatiebemiddeling

Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent

Waarom kiezen voor PartnerSelect?

Scroll naar boven