Het blijft altijd een million-dollar question: hoe kan ik de perfecte partner vinden? Niemand heeft er een concreet antwoord op, maar toch zijn er hier en daar experts die beweren precies te weten hoe de vork in de steel zit. Zo beschreven we in deze blog hoe de Nederlandse Married at First Sight de succesformule dacht te weten. Dat was helaas geen succes met maar twee geslaagde huwelijken in zes (!) seizoenen.
Hoe vind je in hemelsnaam nu de prins op het witte paard, dé partner waar je altijd al van gedroomd hebt? Married at First Sight Australië beweert het antwoord op deze vraag te weten.
Dit is waarom we allemaal een partner willen
Voordat we je vertellen hoe de Australische methode van een partner vinden werkt, hebben we uitgezocht waarom we allemaal zo hopeloos op zoek zijn naar de juiste partner. De zoekslagen in Google liegen er niet om,
er wordt meerdere malen per maand enthousiast gezocht op termen als: “waar ontmoeten de meeste mensen hun partner”, “de juiste partner vinden” en “geen partner kunnen vinden”. Dat we niet eenzaam weg willen kwijnen met een bak chips, M&M’s, borrelnoten én een pluizige viervoeter is dus wel duidelijk, maar waarom eigenlijk?
- Moeder natuur spreekt: we willen voortplanten. Onbewust zijn we op zoek naar een potentiële ouder voor eventuele kinderen
- We zoeken veiligheid: huisje, boompje, beestje, maar ook economische zekerheid door goede inkomens
- Niet eenzaam willen zijn: we zijn van nature op zoek naar geborgenheid
- We zoeken hechting: wij sociale dieren zoeken een liefdesrelatie met een speciaal persoon
- Liefde: we zoeken liefde om een relatie te laten bloeien, niet andersom
- Cultuur en maatschappelijke druk: een relatie hebben is in veel culturen al eeuwenlang een gewoonte en ook de maatschappij vindt dit vaak de standaard
Mislukt seizoen Married at First Sight Nederland
Terug naar de Australische (en Nederlandse) methode voor een partner vinden. De redenen waarom we allemaal een partner willen vinden, verklaart waarom er ieder jaar duizenden aanmeldingen zijn voor het populaire televisieprogramma Married at First Sight. De behoefte om te binden zit nou eenmaal in ons systeem.
Nadat het laatste seizoen van de Nederlandse Married at First Sight ‘mislukt’ was, vonden de makers van het programma dat het tijd was voor een drastische verandering. Ook de makers lijkt het weleens leuk om koppels in het programma te hebben die happily in love zijn (en blijven, zonder te scheiden). Gaat het volgende seizoen – en iedere deelnemer – dan eindelijk scoren? Aan de kijkcijfers ligt het in ieder geval niet, met vaak meer dan een miljoen kijkers per aflevering. Gaan ze ons komend seizoen eindelijk laten zien hoe we nu écht de juiste partner vinden?
Waarom ging het mis?
Volgens Carlo Boszhard had het mislukte seizoen te maken met het bewust zijn van de aanwezigheid van camera’s en het coronavirus. Ongetwijfeld zijn dit natuurlijk niet de enige redenen, we kunnen niet alles af blijven schuiven op het coronavirus. De testmethodes bleken niet al te best en leidde niet tot gegarandeerd succes. Een belletje naar de dramatische Married at First Sight Australië zou de oplossing voor een partner vinden zijn. Dat belooft wat… Op naar een seizoen met net zo veel matches als kijkcijfers!
Een partner vinden volgens deze Australische methode
Een partner vinden als koppel zijde in de Australische versie van Married at First Sight is niet niks. Een turbulente en dramatische zoektocht kun je verwachten wanneer je meedoet aan dit programma. Met vijf stellen uit acht seizoenen die nog samen zijn, is er nog steeds niet een al te beste prestatie geleverd, maar er is hoop! Het zijn er al meer dan bij de Nederlandse Married at First Sight.
Welke methode gebruiken de Australiërs om cupido raak te laten schieten? Heel simpel, door meer tijd met elkaar door te brengen. Iets wat we zelf niet hadden kunnen bedenken natuurlijk. De methode voor een partner vinden begint net als in Nederland na het ja-woord met een zwoele en romantische huwelijksreis. Na wat ongemakkelijke momenten, gekibbel en wat irritaties leren de koppels elkaar beter kennen door een week bij elkaar in huis te wonen. Alsof ze elkaar dan nog niet genoeg hebben gezien, gaan ze ook nog eens meerdere weken samenwonen in een piepklein appartementje in Sydney.
Het verschil met de Nederlandse methode
Het grootste verschil tussen de Nederlandse en Australische Married at First Sight is dat de koppels elkaar in Australië wél leren kennen tijdens dit hele avontuur. Wel zo fijn, als je gaat trouwen en je je ouders moet overtuigen dat het een goed idee is om met een volstrekt vreemde in het huwelijksbootje te stappen.
Bij een partner vinden volgens deze Australische methode krijgen de koppels de kans om iedere week opnieuw de keuze te maken of ze door willen met elkaar. Dit heeft trouwens wel een zuur randje, als één van de twee besluit om na die week te vertrekken en de ander wil het nog wel proberen, moeten ze gewoon nog gezellig een weekje door.
Gegarandeerd een partner vinden met de Australische methode?
Een partner vinden volgens deze Australische methode wil niet zeggen dat de vonk gegarandeerd overslaat. Sterker nog, heftige ruzies, irritaties en bedrog zijn niet uitgesloten als we de Australische koppels moeten geloven. Eén ding is zeker, een partner vinden op deze manier brengt voor Married at first Sight Nederland veel verandering met zich mee. Als je van liefde, drama en ongemakkelijke momenten houdt, maak je borst dan maar vast nat. Over een paar maanden kunnen we er weer met een goed glas wijn op de bank van genieten.
Net als in Nederland wordt er bij een partner vinden bij dit televisieprogramma gebruik gemaakt van relatiebemiddeling. Waarbij we hier het genoegen hebben met experts van onder andere relatiebemiddelingsbureau Mens & Relatie, hebben ze in Australië te maken met een seksuoloog, een relatieadviseur en een dating- en relatie expert. Als de matchmaker van Mens & Relatie daar een voorbeeld aan neemt, dan kan het niet anders dan een goed – en dramatisch – seizoen worden.
Andere manieren voor een partner vinden
Hartstikke leuk allemaal die verhalen over Married at First Sight, maar de meeste van ons willen gewoon een partner vinden op de ouderwetse manier. Hoe doe je dat nu, anno 2021? Ook daar hebben we een leuke blog over geschreven.
Een partner zoeken via internet is vandaag de dag helemaal niet zo gek meer. Weet je nog, dat je tien jaar geleden raar werd aangekeken als je zei dat je iemand via internet had leren kennen? Die tijd is voorbij. Vooral sinds het coronatijdperk is een partner zoeken via internet helemaal hip geworden. Hoe moest je anders een partner vinden tijdens de lockdown? We hebben nog een aantal briljante manieren bedacht waarmee jij een partner kunt vinden:
- Verander je route: een andere route naar je werk zorgt er misschien wel voor dat jij the one tegen het lijf loopt
- Spreek met collega’s af: nee, je hoeft geen relatie met je collega, dat snappen we. Maar misschien hebben ze wel een hele gezellige vriend of vriendin?
- Ga sporten: misschien niet je favoriete bezigheid, maar je leert sowieso nieuwe mensen kennen!
- Online daten: nee dat is niet stom, dat is heel normaal tegenwoordig
Hulp nodig bij een partner vinden?
Heeft cupido nog steeds niet raak geschoten en kun je alsmaar geen partner vinden? Wellicht is professionele relatiebemiddeling door PartnerSelect wel de oplossing voor jou en heb jij binnen no-time een date. Geen paniek, wij werken niet volgens de Australische of Nederlandse methode van Married at First Sight, maar wij gaan voor persoonlijk maatwerk. Wat jij ook zoekt in een partner, wij streven ernaar om jouw soulmate te vinden. Twijfel je om hulp te vragen bij een partner vinden? Dat snappen we. Het is misschien out of your comfort zone, maar velen zijn je voorgegaan. Met succes.
Check via onze slagingskanstest wat je matchingkansen zijn en win informatie in door de aanpak op onze website te lezen. Heb jij lang genoeg alleen gezeten en wil jij onze succesformule uitproberen om een leuke partner te vinden? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op, of schrijf je meteen in. Wie weet zit jij over een tijdje gezellig ieder weekend een bak chips, M&M’s en borrelnoten te eten met je nieuwe partner (én je pluizige viervoeter, die mag je natuurlijk nooit buitensluiten).
Bronnen
- https://www.relaties-idee.nl/relaties/relaties_aangaan.html
- https://www.shownieuws.nl/entertainment/makers-mafs-grijpen-in-na-mislukt-seizoen
- https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/tv/artikel/5255414/australische-variant-married-first-sight-nederland